Προσωρινή παύση χρήσης  αιθουσών στο παλαιό λιθόκτιστο κτίσμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου

Προσωρινή παύση χρήσης  αιθουσών στο παλαιό λιθόκτιστο κτίσμα του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου έως την αποκατάστασή τους

Μετά από την επί τόπου αυτοψία, υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του ανάδοχου μελετητή προσεισμικών ελέγχων του Δήμου που διενεργήθηκε στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2024 στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου, διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις στη λιθοδομή στο παλαιό κομμάτι του σχολικού συγκροτήματος.

Η Δημοτική αρχή σύμφωνα με το πόρισμα της αυτοψίας, την τεχνική έκθεση του μελετητή αποφάσισε να προβεί άμεσα στην προσωρινή παύση χρήσης των αιθουσών στο παλαιό λιθόκτιστο κτίσμα του σχολικού συγκροτήματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μελέτη και στη συνέχεια εργασίες αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος του κτιρίου.

Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά στις αίθουσες του νέου κτιρίου του σχολικού συγκροτήματος.

            Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας,  δηλώνει ότι:

«Με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα σχολεία, θα γίνει προσωρινή παύση χρήσης των αιθουσών στο παλαιό λιθόκτιστο κτίσμα του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου, μετά τον έλεγχο που πρόσφατα διενεργήθηκε στο σχολικό συγκρότημα από τις τεχνικές υπηρεσίες μας και το ειδικό μελετητή προσεισμικών ελέγχων του Δήμου.

Ευχαριστώ θερμά τους υπαλλήλους των Τεχνικών υπηρεσιών, τον ειδικό μελετητή, τη Δ/νση, το σύλλογο Διδασκόντων και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου για την άψογη συνεργασία.

Ως Δημοτική αρχή καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το σχολικό περιβάλλον, να είναι απολύτως ασφαλές.

Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε το συντομότερο δυνατόν να  ολοκληρωθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο παλαιό κτίσμα του σχολείου μας.

Η ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα σχολεία μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Δημοτικής μας αρχής!»

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο